Hanna Maria Viola

2014-12-01 17:17

Kategori: Bröd

 
 
Första december och ett nytt frukostbröd. Detta är gjort på ägg, havregryn och linfrön och smakar underbart. Dessutom är det naurligt glutenfritt, om man väljer rent havre, och hur enkelt som helst att baka. Det går dessutom fort, vilket gör att det passar perfekt en helgmorgon när man är sugen på nybakat bröd. Jag åt det tillsammans smör, ost och Brämhults blåbär- och svartvinbärsjucie. 
 
Ingredienser (1 litet bröd)
2 st ägg
1,5 dl vatten
2-2,5 dl havregryn
1,5 msk pofiber
1,5 msk krossade linfrön
1 tsk bakpulver
Flingsalt 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ägg och vatten. Tillsätt sedan övriga ingredienser och rör om. Låt smeten stå en stund, förslagsvis till ugnen har hunnit bli varm, så att pofiber hinner dra åpt sig lite vätska. Häll sedan smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. 
 
Kommentera inlägget här: