Hanna Maria Viola

2014-12-28 13:16

Kategori: Bröd

Efter julstress och julledighet är jag äntligen tillbaka. Vi startar med ett recept på glutenfria hamburgebröd, gjorda på mandel- och majsmjöl. Ett gott alternativ som går snabbt att göra, till skillnad från glutenfria varianterna som går att köpa i butik. Jag har inga exakt mängd på ingredienserna, men jag utgick i grunden från detta recept. 
 
Ingredienser (4 hamburgebröd)
3 ägg
25 gram smör
Knappt 0,75 dl vatten
Drygt 0,5 dl majsmjöl
Drygt 1 dl mandelmjöl
1 msk pofiber
1 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt
Sesamfrön
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa äggen i en skål, tillsätt smör och vatten. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör sedan ner i äggblandningen. Låt smeten svälla i cirka 10 minuter. Dela sedan degen i fyra bitar. Forma varje degen till bollar med hjälp av blöta händer. Placera bröden på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till bröden är cirka 1 centimeter höga. Toppa med sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera tillsammans med en nylagad hamburgare och en god sallad. 
 
Kommentera inlägget här: