Hanna Maria Viola

2014-12-29 15:57

Kategori: Sött




När julafton är över och alla julklappar är utdelade kan jag äntligen dela med mig av detta recept. Ett recept på kokostoppar med smak av hasselnötter, som - tillsammans med en stor fin kakburk - var en julklapp till morfar. Kakorna innehåller inget gluten och går enkelt att göra mjölkproteinfria genom att använda ett mjölkfritt matfett. 

Ingredienser (20 stora kokostoppar)
50 gram smör
2 ägg
1 dl socker 
1 dl hasselnötter
4 dl riven kokos

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull på spisen. Vispa ägg och socker lätt, med hjälp av en elvisp. Hacka hasselnötterna i små bitar. Tillsätt smör, nötter och kokos i ägg- och sockerblandnigen. Klicka ut tjugo stora kokostoppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på galler. 

Kommentera inlägget här: