2014-11-02 17:38
Kategori: Middag





Under gårdagskvällen var det jag som stod för middagen i hemmet. Jag bjöd på svampbiffar, ugnsrostade rotfrukter och aioli. Supergott och lyxigt! Ett smart sätt att spara pengar är att dryga ut köttet med grönsaker, då grönsaker oftast har ett lägre kilopris än vad kött här. Igår använde jag mig av champinjoner och lök.
Svampbiffar (12 st biffar)
400 gram köttfärs
300 gram champinjoner
1 st gul lök
3 msk pofiber
1 dl vatten
2 st äggula
Svartpeppar
Salt
Olja
Gör så här
Skär svamp och lök i mindre bitar. Stek utan matfett i en stekpannan på medelhög värme, tills all vätska har försvunnit. Ta av från spisen och låt svalna. Blanda sedan vatten och pofiber i en skål och låt svälla en stund. Tillsätt sedan färs, äggula, salt, peppar, löken och svampen. Blanda väl. Forma till biffar. Stek biffarna på medelhög värme i olja, tills de har fått fin färg och är genomstekta. Servera med rostade rotfrukter och aioli.