Hanna Maria Viola

2014-11-10 14:28

Kategori: Frukost

 
 
 
Ett misslyckat försök till bananpannkakor med smak av havre och choklad. Pannkakssmeten blev på tok för tjock, så någon typ av mjölk skulle ha suttit på sin plats. Bananerna var även gröna och på tok för omogna. Detta ledde till att pannkakorna knappt fick någon smak, trots den stora mängden kakao. För att bananerna ska få sin söta smak och krämiga konsistens ska bananerna var välmogna, på gränsen till övermogna. Dock hade vi varken tillgång till mjölk eller mogna bananer när vi gjorde bananpannkakorna. Jag delar med av vårt recept, men prova gärna att tillsätta någon typ av mjölk om smeten blir för tjock samt använda mogen banan.
 
Ingredienser (2 portioner)
2 st bananer
4 st ägg
1 dl havregryn
3 msk kakao
En nypa salt
 
Gör så här
Mosa bananerna med en gaffel. Knäck i äggen och vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan glutenfria havregryn, kakao och salt. Blanda väl. Stek på medelhög värme i lite olja. Servera tillsammans med blåbär eller andra bär.
 
Kommentera inlägget här: