Hanna Maria Viola

2014-11-16 18:34

Kategori: Middag

 
Igår var det min tur att bjuda på middag igen. Eftersom både kött och mejeriprodukter kostar skjortan är det svårt att variera basvarorna i maträtterna. Köttfärs är billigt och krossade tomater är billigt. Därför är det många av våra gemensamma middag som är baserade på just det. Tacos, biffar, köttfärsås och som igår, köttbullar i tomatsås. Som tur är det gott och passar perfekt som matlåda. Till köttbullarna kokade vi spagetti, Lady och Lufsen mat på fat. 
 
Ingredienser (4 portioner)
400 gram köttfärs
1 st ägg
0,5 st gul lök
1 msk pofiber
3 msk vatten
Salt och peppar
 
2 burkar krossade tomater
0,5 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
En skvätt grädde
En nypa socker
Salt och peppar
 
Gör så här
Blanda samman pofiber och vatten, låt svälla en stund. Hacka löken till köttbullarna fint. Rör ner köttfärs, ägg, hackad lök och kryddor i pofiberblandningen. Blanda väl och rulla sedan till cirka 16 köttbullar. Börja sedan med tomatsås. Skiva löken i runna skivor och stek i lite olja. Tillsätt finhackad vitlök, krossade tomater, grädde, socker, salt och peppar. Låt koka upp. Börja samtidigt steka köttbullarna på en separat stekpanna. Låt de få fin färg på ytan, men de behöver inte vara riktigt färdigstekta när du tar upp de från stekpannan. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt dem puttra tillsammans i cirka 10 minuter. Smaka av med kryddor. Servera med nykokt spagetti. 
 
Kommentera inlägget här: