2014-11-25 14:48
Kategori: Storkok


Söndagar innebär ofta storkok, vilket också föregående söndag gjorde. I söndags lagade jag ett köttfärsgryta med kidneybönor. I söndags åt jag nachos till, men i matlådorna passar ris bättre. Enkelt, gott och mättande.
Ingredienser (5 portioner)
1 gul lök
2 morötter
400 gram köttfärs
1 burk kidneybönor
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
Olja
Gör så här
Skala lök och morötter. Hacka löken och hyvla morötterna i skivor med hjälp av en potatisskalare. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Stek köttfärs i lite olja och lägg sedan över i en stor kastrull. Fräs lök och morötter i lite olja efteråt och tillsätt även dem i kastrullen sedan. Rör ner bönorna och de krossade tomaterna i kastrullen. Låt allt koka upp och småputtra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med nachoschips eller ris.