Hanna Maria Viola

2014-10-05 18:10

Kategori: Frukost

Glutenfri hemmagjord müsli, med diverse nötter och fröer. Billigare, godare och glutenfriare än köpt müsli. 
 
Ingredienser
5 dl glutenfritt havregryn
1 dl hackade mandlar
1 dl hackade hasselnötter
1,5 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl socker
2 dl vatten
5 msk olja
2-3 dl russin
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandlarna och hasselnötterna grovt. Blanda samman alla torra ingredienser, rör ner vatten och olja. Blanda väl. Strö ut müslin över en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och rosta i cirka 20-30 minuter. Rör om flera gånger, müslin tenderar att brännas annars. Ta ut müslin från ugnen när den har fått fin färg. Låt svalna och blanda sedan i russinen. Avnjut tillsammans med filmjölk och bär på morgonen.
 
Kommentera inlägget här: