Hanna Maria Viola

2014-10-23 22:09

Kategori: Middag

 
 
Glutenfritt, vegetarisk, matlådevänligt, nyttigt, gott och enkelt. Kan de bli bättre? En helt ny maträtt för mig, men oj, vilken glad överraskning. Ratatouille med glutenfria spenatfrallor. Ratatouille brukar oftast användas som tillbehöver till någon annan maträtt, men en en vätskerik ratatouille med bröd mättar gott. 
 
Ingredienser (4 portioner)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 röd paprika
1 zucchini
6 champinjoner
1 näve färsk spenat
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
Svartpeppar
Salt
Olja
 
Gör så här
Hetta upp lite olja i en stor gryta. Tvätta, skala och skär alla grönsaker i små kuber. Fräs samman grönsakerna med oljan i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor när grönsakerna har mjuknat något. Låt koka under lock i 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera som soppa med bröd, eller som tillbehör. 
 
Kommentera inlägget här: