2014-10-27 18:20
Kategori: Middag



Att hitta färdiga glutenfria fiskpinnar är både krångligt och dyrt. Att göra egna glutenfria fiskpinnar är både billigt och gott. Här ser ni hemmagjorda fiskpinnar med en thailändsk touch. Sesampanerad sejfilé med ris, currysås och wokade grönsaker. En supergod maträtt!
Ingredienser (3 portioner)
330 gram sejfilé
0,5 dl mjölmix
1 st ägg
1 tsk salt
0,5 krm peppar
1,5 dl sesamfrön
1 dl majonäs
1 dl matlagningsgrädde
0,5 dl sweet chilisås
0,5 msk curry
1 krm salt
1 krm peppar
3 dl vatten
2 dl ris
1 tsk salt
1 stor morot
0,5 röd paprika
0,5 tsk salt
Gör så här
Tina sejfilérna i god tid innan du börjar att laga mat. Skär sejfilérna i fiskpinneliknande bitar. Doppa först i glutenfri mjölmix, sedan i ett uppvispat ägg och tillsist i sesamfrön. Stek fiskfilérna på medelhög värme i olja, tills de har fått gyllenbrun färg. Koka samtidigt ris, enligt förpackningens anvisningar. Blanda majonäs, sweet chilisås, matlagnignsgrädde, salt, peppar och curry i en skål. Skär grönsakerna i tunna stavar och stek i lite olja tillsammans med salt. Servera!