2015-01-12 11:11
Kategori: Sött




Det sista receptet från julhelgen är på glutenfria saffransrondeller som jag bakade när vi kom tillbaka till Oslo. Dessa saffransrondeller är som en blandning mellan saffransskorpor och saffransbullar, med mandelkross som smaksättning.
Ingredienser (cirka 18 små rondeller)
3 ägg
1 msk socker
1 dl mjölk
4 dl Lailas blå mjölmix
1,5 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 paket (á 0,5 gram) saffran
Smör
Socker
Mandelkross
Gör så här
Vispa ägg och socker poröst, tills det har blivit fluffigt. Häll i mjölken och rör ihop. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Blanda ordentligt. Låt degen svälla i 10 minuter. Lägg därefter degen på ett bakplåspapper och lägg plastfolie över. Kavla ut degen och dra försiktigt av plastfolien. Bred sedan ut smör över degen, häll på socker och krossade mandlar. Rulla sedan ihop degen till en rulle. Skär degen i tunna skivor och placera på ett bakplåtspapper. Pensla rondellerna med ett uppvispat ägg och strö över lite extra mandelkross över rondellerna. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter, i 175 grader, i mitten av ugnen tills bullarna fått fin färg.